Thursday, March 29, 2018

Am citit ceva interesant referitor la podoaba capilara


Vopsirea parului este un obicei vechi de cateva mii de ani, insa in ziua de azi aduce o multime de posibilitati atat femeilor, cat si barbatilor. Trendurile se schimba periodic, iar stilistii cauta noi modalitati prin care sa parul sa fie vopsit permanent, astfel ca unele solutii sunt mai mult sau mai putin eficiente decat altele. In acelasi timp, la fel ca in multe alte cazuri, exista mituri si despre vopsirea parului, iar cel mai comun este cel care face referire la subtirea parului si caderea acestuia. 


Stilisti experimentati
Atunci cand vopsirea este efectuata de catre un stilist cu experienta, procedura este sigura, in timp ce in alte situatii vopsirea parului poate sa aduca cateva probleme. De asemenea, vopseaua de par are diferite proprietati, motiv pentru care se poate comporta in alte moduri, in functie de atentia acordata, iar pentru a-i pastra stralucirea si sanatatea e nevoie de mai mult efort. Cu alte cuvinte, decizia de vopsire a parului trebuie sa fie una bine gandita in prealabil si nu una de moment.

Alte conditii
Vopseaua de par functioneaza prin penetrarea cuticulelor de par, iar cele mai multe produse de pe piata contin chimicale pentru a facilita acest proces, care depind in functie de nuanta aleasa. Astfel, unele persoane se pot confrunta cu caderea parului dupa vopsire din cauza procedurii in sine care poate pune presiune pe fire. Cu alte cuvinte, la finalul procedurii oricine poate constata pierderea intre 50 si 100 de fire de par pe zi, in timp ce cifra poate sa creasca in cazul stilurilor mai agresive. In schimb, chiar si in urma procesului, firele de par pierdute sunt incluse intr-un ciclu natural si nu ar trebui sa reprezinte un motiv de teama. In schimb, caderea parului poate fi asociata altor conditii, motiv pentru care este important sa se apeleze la specialisti pentru determinarea problemei si pregatirea unui tratament adecvat, care poate sa varieze de la un caz la altul.


Deteriorarea sau pierderea
In acelasi timp, este important sa se faca diferenta intre deteriorarea parului si pierderea acestuia intrucat pierderea este cauzata de o conditie in urma careia foliculuii sunt afectati sau inactivi, in timp ce deteriorarea poate fi cauzata de mai multi factori, printre care si vopsirea periodica a parului. Firele de par sunt sensibilizate dupa fiecare vopsire, in special atunci cand se foloseste peroxidul pentru obtinerea unei nuante mai deschise. Din cauza acestei substante se va putea observa faptul ca firele sunt mai poroase si pot pierde proteine de-a lungul timpului, motiv pentru care isi vor pierde din luciu si vor deveni treptat tot mai slabe. Asadar, cei interesati de mituri despre vopsirea parului si in special daca acesta poate cadea in urma procedurilor trebuie sa stie ca atat timp cat totul se desfasoara intr-un salon profesionist riscurile sunt minime, pe cand procedurile repetate, in cele din urma, pot duce si la caderea parului.

No comments:

Post a Comment