Tuesday, October 20, 2015

Vara calduroasa = luam un aparat de aer conditionatDupa o vara calduroasa cu siguranta ca majoritatea persoanelor se gandesc serios daca este cazul sa opteze pentru un aparat de aer conditionat, astfel incat temperaturile ridicate sa fie mult mai usor de suportat. Insa este foarte importanta nu doar alegerea dispozitivului cel mai adecvat in functie de situatia prezentata, ci si modul in care acesta este instalat. De cele mai multe ori aparatele de aer conditionat sunt instalate in propriile locuinte, iar pentru evitarea problemelor de tipul scurgerilor de apa este nevoie de apelarea la o companie care este specializata in acest sens si care sa ofere garantia lucrarii efectuate. 

In primul rand trebuie cunoscut faptul ca dispozitivul este alcatuit din doua componente principale, cea interna si cea externa, ce sunt legate intre ele prin intermediul traseului frigorific care trebuie pregatit dinainte. De asemenea, inainte de instalarea propriu zisa a aparatului, este esentiala alegerea locului cel mai potrivit pentru acesta, astfel incat sa fie cat mai eficient. Pentru obtinerea celor mai bune rezulate, acesta trebuie situat la inaltimea potrivita, in functie de tipul incaperii in care se instaleaza, in caz contrar camera se va raci sau se va incalzi intr-un timp mai lung. Cu toate acestea, aparatul nu trebuie sa fie orientat catre locul in care stau membrii familiei, cum ar fi scaune, canapele sau paturi, deoarece pot aparea efecte adverse precum alergii, raceli sau o stare de disconfort.
Pentru ca dispozitivul sa promita o durata de viata mai lunga, atunci trebuie montat la inaltimea potrivita, si anume cu aproximativ 7, 8 cm mai jos de tavan. O practica comuna este instalarea la jumatatea peretului, insa efectele nu sunt cele dorite, iar camera va reveni la temperatura initiala imediat dupa oprirea functionarii ventilatoarelor. 

In plus, multe persoane aleg sa instaleze un aparat de aer conditionat in Bucuresti, in holul locuintei cu speranta de a incalzi toate incaperile, insa pentru cele mai bune rezultate ar trebui montat cate un dispozitiv in fiecare camera. Atunci cand este situat pe hol, aerul se va raci sau incalzi in special in zona din apropierea dispozitivului, urmand ca in restul camerelor efectul sa se simta mult mai putin.
La fel de importanta este si alegerea locului unde sa se monteze unitatea externa, iar aici fiecare producator propune anumite cerinte ce trebuie respectate pentru ca rezultatele sa fie cele dorite. De cele mai multe ori cel mai bun loc este pe peretii exteriori ai locuintei, in apropierea unui geam, fara insa a obtura vizibilatatea oferita de acestea. Pe aceasta cale, in cazul in care este nevoie de o interventie asupra unitatii externe, aceasta sa poata fi efectuata cu usurinta prin intermediul ferestrei. De asemenea, locul respectiv nu trebuie sa fie neaparat ferit de razele soarelui deoarece dispozitivele au in componenta elemente de calitate care sunt rezistente.

Pentru a evita condensul, furtunul de evacuare trebuie montat corect, de regula in plan oblic fata de unitatea interioara, iar pentru prelungirea duratei de viata se va curata si desfunda periodic, astfel incat sa fie eficient atat vara, cat si iarna.


No comments:

Post a Comment