Tuesday, October 20, 2015

Vara calduroasa = luam un aparat de aer conditionat



Dupa o vara calduroasa cu siguranta ca majoritatea persoanelor se gandesc serios daca este cazul sa opteze pentru un aparat de aer conditionat, astfel incat temperaturile ridicate sa fie mult mai usor de suportat. Insa este foarte importanta nu doar alegerea dispozitivului cel mai adecvat in functie de situatia prezentata, ci si modul in care acesta este instalat. De cele mai multe ori aparatele de aer conditionat sunt instalate in propriile locuinte, iar pentru evitarea problemelor de tipul scurgerilor de apa este nevoie de apelarea la o companie care este specializata in acest sens si care sa ofere garantia lucrarii efectuate. 

In primul rand trebuie cunoscut faptul ca dispozitivul este alcatuit din doua componente principale, cea interna si cea externa, ce sunt legate intre ele prin intermediul traseului frigorific care trebuie pregatit dinainte. De asemenea, inainte de instalarea propriu zisa a aparatului, este esentiala alegerea locului cel mai potrivit pentru acesta, astfel incat sa fie cat mai eficient. Pentru obtinerea celor mai bune rezulate, acesta trebuie situat la inaltimea potrivita, in functie de tipul incaperii in care se instaleaza, in caz contrar camera se va raci sau se va incalzi intr-un timp mai lung. Cu toate acestea, aparatul nu trebuie sa fie orientat catre locul in care stau membrii familiei, cum ar fi scaune, canapele sau paturi, deoarece pot aparea efecte adverse precum alergii, raceli sau o stare de disconfort.
Pentru ca dispozitivul sa promita o durata de viata mai lunga, atunci trebuie montat la inaltimea potrivita, si anume cu aproximativ 7, 8 cm mai jos de tavan. O practica comuna este instalarea la jumatatea peretului, insa efectele nu sunt cele dorite, iar camera va reveni la temperatura initiala imediat dupa oprirea functionarii ventilatoarelor. 

In plus, multe persoane aleg sa instaleze un aparat de aer conditionat in Bucuresti, in holul locuintei cu speranta de a incalzi toate incaperile, insa pentru cele mai bune rezultate ar trebui montat cate un dispozitiv in fiecare camera. Atunci cand este situat pe hol, aerul se va raci sau incalzi in special in zona din apropierea dispozitivului, urmand ca in restul camerelor efectul sa se simta mult mai putin.
La fel de importanta este si alegerea locului unde sa se monteze unitatea externa, iar aici fiecare producator propune anumite cerinte ce trebuie respectate pentru ca rezultatele sa fie cele dorite. De cele mai multe ori cel mai bun loc este pe peretii exteriori ai locuintei, in apropierea unui geam, fara insa a obtura vizibilatatea oferita de acestea. Pe aceasta cale, in cazul in care este nevoie de o interventie asupra unitatii externe, aceasta sa poata fi efectuata cu usurinta prin intermediul ferestrei. De asemenea, locul respectiv nu trebuie sa fie neaparat ferit de razele soarelui deoarece dispozitivele au in componenta elemente de calitate care sunt rezistente.

Pentru a evita condensul, furtunul de evacuare trebuie montat corect, de regula in plan oblic fata de unitatea interioara, iar pentru prelungirea duratei de viata se va curata si desfunda periodic, astfel incat sa fie eficient atat vara, cat si iarna.


Sunday, October 4, 2015

Cea mai buna destinatie pentru un sejur



Ultima vacanta a fost in opinia mea cea mai reusita – o croaziera cu colegii!! destinatia noastra pentru sejur a fost insula Lefkada. Daca nu stiati inca, va voi spune eu ce trebuie sa aveti in vedere: este o insula foarte linistita in mare parte, peisaje frumoase si salbatice. Un loc numai bun pentru cei ce prefera atmosfera intima. Asta pe de o parte, pe cealalta, locuri incarcate de traditie si localuri cu mancare traditionala va asteapta sa le explorati. Tin minte ca ceea ce ne-a atras pe toti a fost mancarea foarte buna, reusind de fiecare data sa ne faca sa ne simtim bine si sa ne adune pe toti la masa, atmosfera fiind foarte energica si frumoasa. Am putut discuta cu locuitorii despre foarte multe lucruri si am aflat multe despre ficare loc vizitat, chiar din gura lor. Ne-am exersat astfel fiecare limba engleza.

Cel mai des am fost pe apa incercand toate sporturile ce le aveam la dispozitie sau pe plaja, incercand sa ne bronzam sau sa cautam scoici interesante prin nisip. Nefiind aglomerat, ne-am simtit in largul nostru si nu am fost deranjati in vreun fel sau suparati de vreun incident.

Am fi vrut sa fi avut mai mult timp la dispozitie, sa apucam sa mergem spre est sa traversam muntii si sa urcam varful Elati, dar pur si simplu am avut multe de facut si ne simteam prea bine! Eh, am apucat sa vedem ceea ce era mai important, Fiskardo, Nidri si Lefkas, bineinteles, dar si plajele. La sfarsitul croazierei, am zis ca anul viitor vom veni in acelasi loc, dar vom sta mai mult timp. Am cumparat multe suveniruri si am facut foarte multe poze, iar de fiecare data cand vreunul aduce in discutie vreun moment imortalizat incepem sa radem toti si sa ne amintim cu placere de, practic, prima noastra calatorie chiar impreuna. Faptul ca nu a fost in tara ne-a surprins in mod placut, dar am deci sa reluam experienta cat mia curand posibil.

Pentru cei ce se bucura de compania prietenilor sai si doreste sa viziteze un loc frumos, aceasta insula este mai mult decat potrivita!